• Tur Detay Arama
 
Oda 1
0
0
Oda Ekle
Tamam
Fiyat Hesapla
Taksit Seçenekleri
Toplam Fiyat:

Fiyat Tablosu

Başa Dön
Tur Hareket Tarihi : Aralık - 2018Gizle
Tur Hareket Tarihi : Ocak - 2019Gizle
Tur Hareket Tarihi : Şubat - 2019Gizle
Tur Hareket Tarihi : Mart - 2019Gizle

Bölge Bilgileri

Başa Dön

Fransa

 

Dil : Fransızca

Para : Euro

Saat Farkı : -1

Voltaj : 220

 

Genel: Sanatın, modanın ve unutulmaz aşk hikayelerinin ülkesi Fransa’nın kendi kadar ünlü başkentinin adı Paris. Doğusundan batısına mimari ve tarihsel estetik sunan ülkenin kuzeyine kışları soğuk, yazları yağmurlu geçen kuzey Avrupa iklimi; güneyine ise kışları ılık, yazları sıcak ve kurak geçen Akdeniz iklimi hakim.

Telefon: Ülke kodu: 33 Konsolosluk: 1 4524 5224

Vergiler: Alışverişlerde % 13 oranında vergi uygulanıyor. Belirli miktarın üzerindeki alışverişler için vergi iadesi alınabiliyor.

Bahşiş: Restoranlarda ve kafelerde genellikle ücretin % 12’si kadar bir bahşiş hesaba dahil. Diğer yerlerde bahşiş miktarı size bağlı olarak değişiyor. Hesabın % 5’i ile % 10’u arasında bir bahşiş bekleniyor.

 

Paris

Tüm tarihi boyunca Avrupa’nın en önemli sanat, politika, din, eğitim ve ticaret merkezi olan Paris, saat yönünde daireler şeklinde sıralanan 20 bölgeye ayrılıyor. Seine Nehri şehrin ortasından geçiyor. Caddelerin ve sokakların çoğu trafiğe kapalı.

 

 

Mutlaka Görün

Eiffel Kulesi

Louvre Müzesi

Arc de Triumph

Champs-Elysees Bulvarı

Disneyland

Galeri La Feyette

Lido Show

 

 

Mutlaka Deneyin

Kaz Ciğeri

Fondue

Tartar

Salyangoz Yemeği

Fransız Peynirleri

Kruvasan

 

Vize Bilgileri

Başa Dön

T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

 

T.C. vatandaşı olmayanlar seyahat etmek istedikleri ülke ve/veya ülkelere girişte vize ihtiyacı olup olmadığı bilgisi için ilgili konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.


Vize başvuruları, tur hareketinden 3 ay öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi ve konsolosluklarda oluşabilecek dönemsel yoğunluklardan ve/veya uygulama farklılıklarından etkilenmemek adına vize başvurularının bir an önce tamamlanması tavsiye olunur.


T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına ; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

 

 

İSTANBUL FRANSA KONSOLOSLUĞUNA BAĞLI İLLER

 Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova.

 

ANKARA FRANSA KONSOLOSLUĞUNA BAĞLI İLLER

 Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt,  Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay(Antakya), İçel(Mersin), Iğdır, Isparta, Karaman, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.

 

İşverenler için Vize Başvurusu

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış İngilizce dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri, Uluslararası sağlık sigortası

 

Bordrolu Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi İngilizce (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta hizmet dökümü ( yeni adı sigortalı isim listesi )
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi

 

Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

  • Konsolosluğa hitaben İngilizce dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi, Uluslararası sağlık sigortası
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi

 

Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi(İngilizce)
  • Konsolosluğa hitaben İngilizce dilekçe
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname, Ankara Konsolosluğu anne veya babadan biri ile seyahat ediyor ise veya birlikte seyahat etmiyorsa mutlaka muvaffakatname ister (FRANSIZCA OLMALI ve OTELİN ADI, ADRESİ VE KONAKLAMA TARİHLERİ VE VARSA REFAKAT EDECEK KİŞİNİN BİLGİLERİ AÇIK AYRINTILI BİR ŞEKİLDE MUTLAKA BU BELGEDE YAZMALIDIR),
  • Uluslararası sağlık sigortası
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekliler İçin Vize Başvurusu

  • Konsolosluğa hitaben İngilizce dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi

 

Ayrıca…

  • Yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz olan 2 adet Vesikalık fotoğraf+ N.cüzdanı fotokopisi
  • Tur hareket tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Tüm misafirlerimiz parmak izi vermek için vize başvuru merkezinde randevu gününde hazır bulunacaklardır.Konsolosluk vize evraklarını inceledikten sonra ayrıca görüşme çıkabilir.Görüşme günü yine randevu alınarak gerçekleştirilmektedir.
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. (37.madde ve son sayfa iki imza) Ev adresi, cep telefonu, mail adresini A4 kağıtta evrak listesinin içerisine konulmasını rica ederiz.
  • Eşler birbirine sponsor olduklarında mutlaka evlilik cüzdanı fotokopisi konulmalıdır.
  • Banka hesap cüzdanı f.kopisi son 3 aylık h.hareketini gösteren ve hesabında en az 5-6 bin lira bakiye olan hesap olmalıdır.
  • Ankara’dan yapılan tüm başvurularda TAM TEKMİL VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ ve bu belgenin Fransızca veya İngilizce tercümesi istenilmekte olup, buna ilaveten; alınan bu tercümede yeminli tercümanın damgasının bulunması gerekmektedir.(yani yeminli tercüme ofislerinde çevirisinin yapılması gerekmektedir.) Aynı işlemler; muvaffakatname belgesi içinde geçerli olacaktır.
  • Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
  • Pasaportunuz Yenilenmiş Ve Eski Pasaportunuzda İlgili Konsolosluğa Ait Vize Mevcut İse Eski Pasaportunuzu Da Belgeler İle Birlikte Vermeniz Yararlı Olacaktır.
  • Münferit Vize, başvuru gününden en az 2-5 iş günü sonra geri döner.
  • Vize Alımı Konusunda Şirketimizin Hiçbir Sorumluluğu Yoktur. Seyahat Acentesi Müşteri Ve Konsolosluk Arasında Sadece Aracıdır.

 

Schengen ülkeleri için vize başvurusu yaparken 22 Eylül 2014 sonrası parmak izi vermemiş olan her misafir aracı kuruma şahsen gelerek parmak izi vermek zorundadır.


Genel Şartlar

Başa Dön

 

 

*** Sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için alternatif bilgiler bulunduğu durumda konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz.

*** Katagorileri aynı kalmak kaydı ile oteller değişkenlik gösterebilir.

*** Ekstra turlar min. 20 kişi oluştuğunda yapılacaktır.  20 kişinin altında kalması durumunda tur fiyatlarında değişikik olabilir yada turlar Paris Metrosu ile gerçekleşebilir.

***Ekstra turların günleri; katılımcı sayısına, müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna göre veya benzeri durumlara göre rehber tarafından değiştirilebilir.

*** Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım kullanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.

*** Disneyland ekstra tur esnasında rehberlik hizmeti gidiş – dönüş transferi esnasında verilecektir, Park içerisinde rehberlik hizmeti bulunmamaktadır.

*** VIP Room gece klübü turumuz min 6 kişi olmak şartı ile gerçekleşecek olup, turumuza Tek yön transferlik, Asistnlık hizmeti, Özel masa, limitli içecek dahildir. Turun ilk günü rehber rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

*** Triple (3 kişilik odalarda) ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataklardan küçüktür. Triple odalar 1 Büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.

*** Programa dahil olan panoramik şehir turlarımız, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve panoramik olan yapılan müze ve ören yerleri girişleri içermeyen maksimum 2 saat süreli, içeriği değişmemek kaydıyla farklı günlerde düzenlenebilecek olan turlardır.

*** Promosyon ve Erken Rezervasyon kampanyalı turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz.

*** Fuar, Kongre, Konser veya özel etkinlik gibi dönemlerde otellerimiz belirtilen km.lerden daha fazla, merkeze daha uzak olarak kullanılabilecektir. Böyle bir durum gerçekleşmesi halinde en kısa sürede bilgi verilecektir.

*** Acente, havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

 

Yorumlar

Başa Dön

Bu tur hakkında henüz yorum yapılmamış.

İlk Yorumu siz yapın
  • Sonraki
  • Sonuç Göster: 20 50
  • 1
  • Peşin Fiyatına6 Taksit
  • Peşin Fiyatına6 Taksit
  • Peşin Fiyatına6 Taksit
  • Peşin Fiyatına6 Taksit
  • Peşin Fiyatına6 Taksit
  • Peşin Fiyatına6 Taksit
  • Peşin Fiyatına6 Taksit
  • Kredi Kartı ile Online Ödeme
  • EFT ve HAVALE ile Ödeme
  • Çağrı Merkezi ile Hızlı Ödeme
Yandex.Metrica